Spaanläggning på Gästis stod i brand

höör Ägarna till Höörs Gästis är i full gång med sin jättesatsning och bygga en spaanläggning i Höör. På lördagseftermiddagen drabbades projektet av en motgång då en mindre del av konstruktionen tog fyr.
– Det var mörk rök över halva Höör men vi fick bukt med det, säger Leif Svensson, insatsledare på räddningstjänsten i Höör.

Skånska Dagbladet har tidigare berättat om Höörs Gästis jättesatsning på ett spa som är i full gång att byggas.
Det handlar om en anläggning med inomhuspool, utomhuspool, behandlingsrum, bastu och relaxavdelning.
Totalt handlar det om en anläggning på 280 kvadratmeter som får formen av ett orangeri med placering på Gästis baksida precis intill Höörsån.
Klockan 14.30 på lördagen kom larmet om en brand i spadelen.
– Man har gjutit en stålkonstruktion som ska bära upp taket. I går höll en person på att svetsa i stålkonstruktionen och då har gnistor kommit emellan så att det tog fyr i frigoliten som låg på marken. Den var dessutom täckt av tjära, säger Leif Svensson.
Räddningspersonalen befanns sig vid tillfället på Konsums parkering vid Nya Torg för att släcka en bilbrand och fick snabbt skifta fokus. Många Höörsbor såg hur svart rök spred sig mot himlen på lördagseftermiddagen.
– Vi släckte elden från två håll och det gick bra den här gången.
Gästis huvudbyggnad och annex klarade sig helt från skador. Hälften av frigoliten vid själva bygget förstördes är Leif Svenssons bedömning.
L-G Håkansson som äger Gästis befann sig under lördagen i Tyskland när larmet om branden kom.
– Det var helt otroligt. Vi hade precis fått köra av motorvägen på grund av en punktering då min fru får larmet om brand på Gästis. Snacka om panik, säger han.
Under söndagen var han betydligt lugnare.
– Vår arbetare var fyra meter upp i luften och svetsade. Nedanför låg bjälklaget som man hade lagt på träskivor som var täckt av isolering där det tog fyr. Där stannade också skadorna och det här innebär inga extrakostnader för oss, säger L-G Håkansson.
Svetsaren vid bygget rökskadades och fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.
Spadelen ska bli klar senare i år.
Tobias Lagerholm

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev