Kön ringlade sig lång i ett vårklätt men småkyligt Lundagård på söndagen. 8FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Lyckliga ettor i kön: Sven och Gunilla Wejfeldt.
Långt fram i kön stod också Anne-Li Hallin, Johan Wenhov, Solveig Johannisson och Lil Bendz.
Studenterna Henrik Bengtsson och Eugen Jensen hade trevligt under tiden i kön.
Snart öppnas dörrarna för biljettsläppet.
Carl Johansson möter de första biljettköparna.
Nu kör vi, utropade Carla Johansson och Eric Mace.
Några glada volontärer visade upp den rosa karnevalsaffischen.
Loka Jansson och Adam Waks stod långt bak i biljettkön men humöret på de två studenterna var ändå på topp.
Nästa helg ska sektionschef Wilhelm Åkerman och andra ut och sälja karnevalstidningen.

Lång kö till biljettsläppet

LUND Kön ringlades sig runt i Lundagård när Lundakarnevalen hade sitt populära biljettsläpp på söndagen.
Först i kön stod Sven och Gunilla Wejfeldt från Furulund, som hade väntat i fem timmar.

– Vi har varit med på flera karnevaler under tiden som vi studerade på LTH. Därför var det en kul grej att komma hit tidigt i morse för att få bra biljetter till bland annat spexet och det nya inslaget med opera, säger Sven Wejfeldt.

Han var på plats först och lite senare kom hustrun. Båda var iklädda varma kläder, hade med sig en stol att vila i och laddade med kaffe, choklad och smörgåsar.
Inte långt efter kom Anne-Li Hallin och Johan Wenhov som bevakade sina platser inför biljettförsäljningen åt samma gäng.
– Vi var alla aktiva vid karnevalerna på 1990-talet och höll i den populära vagnen med det brittiska kungahuset 1994 i karnevalståget. Nu ska vi alla träffas på årets karneval, berättar Anne-Li Hallin.

Lil Bendz är på plats för att framförallt köpa biljetter till barnevalen cirkusen med sina barnbarn, men också till Boelspexet, som hennes döttrar har varit engagerade i.
Bland de yngre som stod längst fram i kön fanns Henrik Bengtsson och Eugen Jensen, som var på plats för att ordna biljetter till medlemmarna i sin studentförening Ateneun.

– Det är kul att få vara med om att köa för karnevalsbiljetterna, bland annat till nattklubben i AF-huset. Det är många trevliga människor vi har mött under de här timmarna, förklarar Eugen Jensen.
Prick klockan 11 kom karnevalens biljouschef Carl Johansson och vice biljouschefen Eric Mace ut från Universitetshuset och hälsade alla välkomna till biljettsläppet.
I lagom takt släpptes de köande sen in till de 16 säljarna som erbjöd biljetter med allt från barnevalen till kabarén, showen och årets nyhet opera i karnevalistisk tappning i ett stort tält precis söder om domkyrkan.

– Det är fantastiskt att kunna öppna portarna och bjuda in allmänheten att köpa biljetter till alla evenemanget på karnevalen. Den som inte kan komma hit i dag får chansa på de biljetter som blir över och säljs digitalt efteråt, säger en glad Carl Johansson.
Han hoppas att många tidigare karnevalsdeltagare och besökare väljer att ta en nostalgitripp till Lund för årets höjdpunkt: Imaginalkarnevalen 18-20 maj. På lördagen samlades några av dem, bland annat karnevalsgeneralen Eric Owers från 1966.
Den första karnevalen hölls som en pubrunda 1949. Under karnevalen 2014 kom omkring 400 000 besökare under de tre dagarna och förhoppningen är det ska bli ännu fler i år. 5 500 studenter är engagerade i karnevalen.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev