H65 Höör knockade Lugi i första ronden

H65 Höör är en lagmaskin av rang. Det visade man med önskvärd tydlighet i SM-semifinalen mot Lugi. Segern med 28-21 var odiskutabel.

Jannike Wiberg var tillbaka i målet i H65 efter att ha missat den sista seriematchen och hela kvartsfinalserien på grund av halsfluss.
Nu storspelade hon bakom ett heltaggat, fysiskt starkt, och följsamt försvar. Det gav massvis med kontringsmål, som fick publiken att jubla för full hals.
– Vilket grymt lag som jag spelar i. Vi bara smällde på och fortsatte att trycka på hela tiden, även när vi leder stort, säger Wiberg.
– Jag har haft en full träningsvecka bakom mig och var redo för spel. Men ett tag i andra halvlek var jag lite trött, erkänner hon.
– Det här var en riktigt skön start för oss, vi hade ett härligt stöd från läktarna, och jag hoppas att många följer med oss till nästa match i Lund på fredag.
Redan i den första halvleken var känslan att H65 var på väg att rycka, men Lugi kämpade starkt och höll siffrorna nere till 10-12-underläge i paus.
I andra halvlek så small det bara till i matchen. Lugi gjorde på tok för många enkla misstag, och H65-kontringarna var blixtrande snabba och effektiva.
– Jag måste förstås vara nöjd. Vi har klarat av att besegra ett formstarkt Lugi. Individuellt kan vi ännu bättre, men alla var bra på att hålla sig till spelplanen och det avgjorde till vår fördel, säger ola Månsson.

Sedan skickar han vidare en passning till Lugi inför rond två i den här SM-semifinalserien.
– Hela säsongen har vi i varje match haft pressen och förväntningarna på oss att vinna. Nu är det Lugi som är pressat att vinna, myser Månsson klurigt.
Hans tränarkollega Dragan Brljevic var upprörd över lagets insats i tv-intervjuerna med C More och SVT efter slutsignalen.

När gammelmedia får en pratstund med honom halvtimmen senare är Lugicoachen betydligt lugnare i sin analys av förlusten.
– Vi släpper åtta mål på kontringar i andra halvlek, där förlorar vi matchen. Nu får vi åka hem och titta på vad för fel vi gjorde och rätta till det.
– Vi kan inte grävas ned oss för det här, jag tror fortfarande på att vi kan vända mot H65, slår Brljevic fast.
Hannah Flodman stack ut med att göra flest mål i Lugi, sex baljor blev det. Men Dragan Brljevic vill ha ut ännu mer av det upphaussade nyförvärvet.
– Visst gör hon många bra saker, men samtidigt måste hon också lära sig att en handbollsmatch varar i sextio minuter.

Själv var Flodman kritisk till lagets insats:
– Vi kastar bort för många bollar och tappar dem i kontringarna. Det håller inte mot ett så pass bra lag som H65. Men det är bara att ta nya tag och fortsätta träna i veckan inför nästa match, säger Flodman, som inte alls har gett upp den här matchserien.
Vassast i avslutningarna i H65 var Evelina Källhage och Kristin Thorleifsdottir med sina sex baljor.
Men det var kollektivet och aggressiviteten som gav H65 en utklassningsseger inför en minst sagt hänförd hemmapublik på 650 åskådare mot Lugi.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev