Foto: Stefan Sandström

FC Rosengård är på guldjakt

FOTBOLL FC Rosengård inleder på måndagen jakten på sitt elfte SM-guld hemma på Malmö IP. I den allsvenska premiären väntar Kopparberg/Göteborg.

Efter två raka SM-silver så är målet att ta sig tillbaka överst på tronen igen. Den nygamle tränaren Jonas Eidevall har lyckats tidigare, och han anser sig dessutom vara en ännu bättre tränare nu än under förra Malmösejouren.

Som assisterande tränare i danska Lyngby och därefter olika roller i Helsingborgs IF har 35-åringen samlat på sig nya kunskaper och erfarenheter.
– Jag är mer komplett som tränare, och har en mer långtgående förståelse för hur fotboll kan spelas, har han förklarat för Sportbladet.
– Vi har en lite annorlunda trupp i år jämfört med då, och är mer beroende av hur kollektivet lyckas, menar Eidevall.

Några spännande nyförvärv brukar alltid sportchefen Therese Sjögran alltid hitta.
Ett guldkorn är den skotska landslagsspelaren Fiona Brown. 23-åringen, som värvats från Kif Örebro, är både snabb och har en bra teknik, dessutom har hon ett fint spelsinne. En både sevärd och nyttig spelare för laget.
Den blott 19-åriga mittfältaren Nellie Lilja visade under sin debutsäsong i allsvenskan med nykomlingen LB07 att hon redan har kvaliteter för spel i den högsta serien. Nu ska hon etablera sig i FC Rosengård.
En anfallare som lär göra stora avtryck är den nya norska landslagsspelaren Lisa-Marie Karlseng Utland.

Nathalie Björn från Eskilstuna United är en lovande försvarare, som har förutsättningar att gå långt i karriären.
Dessutom har FC Rosengård, som tappade de flesta av sina stjärnor förra året med Marta i spetsen, kvar ett par ärrade veteraner. Ali Riley, Caroline Seger och Anja Mittag bidrar med nyttig rutin till Jonas Eidevalls lagbygge.
Motståndaren på Malmö IP i den allsvenska premiären, Kopparberg/Göteborg, hade en tung säsong förra året. Mångårige tränaren Stefan Rehn har lämnat skutan till förmån för Marcus Lantz.
Fyra nya landslagsspelare gör Göteborgslaget slagkraftigare i år. Det är holländskan Loes Geurts, finländskan Emma Koivisto, Olivia Schough och Julia Roddar som har anslutit till Valhalla Idrottsplats.

×