Eva Engqvist, tog emot Håkan Anderssons stipendium, Christer Cronsell och Parishan Keder vid stipendieutdelningen. Foto: Landskona kommun

Vardagshjältar välförtjänt prisade

LANDSKRONA Tre Landskronabor fick nyligen ta emot stadens civilkuragestipendium på vardera 5 000 kronor.

Parishan Keder, Håkan Andersson och Christer Cronsell har under året visat extra gott omdöme genom att ställa upp för sina medmänniskor:

Parishan Keder såg att en pojke satt och grät på Pågatåget mellan Lund och Helsingborg. Pojken satt tillsammans med en vuxen man. Parishan Keder uppmärksammade tågvärden på att barnet inte verkade må bra och polisen kunde sedan gripa mannen när de steg av vid stationen i Landskrona.
I juli 2017 ingrep Håkan Andersson och Christer Cronsell när de såg två personer som begick stölder i området Hyllingelyckan i Landskrona. Efter att polisen gripit förövarna upphörde den inbrottsvåg som drabbat Hyllingelyckan under juni och juli 2017.

Motiveringen lyder: ”Samtliga stipendiaters uppmärksamhet och agerande är mycket fina exempel på hur medmänniskors ingripande kan förhindra brott och därmed öka tryggheten och säkerheten i samhället. Alla har visat civilkurage genom att agera utöver det vanliga och bidragit till ökad trygghet för sina medmänniskor. Landskrona stad är därmed glada över att tilldela Parishan Keder, Håkan Andersson, Christer Cronsell 2017 års civilkuragestipendium på vardera 5000 kronor.”

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×