Katarina Westström går helt in i vad som händer när hon får prova på hur det känns att flyga och styra ett plan.
Familjen Patel Smith provar på ett spel, som används för att lägga ett pussel.
Elias Trulsson får hjälp av Andreas Holonen för att hitta några gamla tv-spel.
Viktor Jönsson i full aktion med att hålla fotbollarna borta från sitt mål.

Samling för spelnördar på Malmö Live

MALMÖ De riktiga spelnördarna samlades på Malmö Live på lördagen för att prova på och snacka nya och gamla spel.

Dagens avslutades också med en äkta Joystickkonsert med bland andra Orvar Säfström, Sabina Zweiacke, Malmö symfoniorkester, Vokalensemblen VOS och Petri Sångare.
– Det här blir verkligen en annorlunda retromarknad där man både kan testa nya och retro spel och gå på konsert och lyssna på musik från de olika spelen, säger Andreas Halonen, som tidigare har ordnat liknande NerdMarket på Mitt Möllan.
På plats i Kuben på Malmö Live fanns en rad spelföretag, spelföreningar och folk som sålde retro tv-spel, samlarprylar, sällskapsspel, manga, filmer med mera.
På den tionde Joystickkonserten sen 2006, som också var en jubileumskonsert kunde publiken bland annat lyssna på musik från Mega man, Sonic the Hedgehog och ”The Dragonborn Comes” från Skyrim.
– Spel förenar människor. Dagen är en unik möjlighet för Malmöbor i alla åldrar och med olika bakgrund att samlas och prova på allt från de äldsta tv-spelen med konsoler till dagens sjävstyrda dataspel med virtuell verklighet, berättar Ansar Bakir, koordinator i ungdomsnätverket 040 Live, som var värdar på eventet.
Vid avdelningen för tv-spel hittar vi familjen Laura och Kunal Patel Smith, som tog med sonen Aadi för att prova ett av äldre tv-spelen, som var gjord i form av ett pussel.
– Jag har själv arbetat i spelbranschen och tycker det är kul att hela familjen är intresserade. Det är en aktivitet som man kan göra tillsammans, menar Kunal Patel Smith.
Det virtuella dataspelet lockades Katarina Westström och pojkvännen Viktor Jönsson. De provade på att flyga respektive agera som målvakt.
– Det känns precis som om man svävar i luften och man får nästan svindel, säger en imponerad Katarina Westström efter att ha provat ett av VR Malmös spel vid skärmen.
Från Mega tv- och datorspelsförening kom också flera medlemmar som höll i spelmusikquizen och även föreläste om spel för tjejer.
Skånskan kan också avslöja att justitieminister Morgan Johansson dök upp för att kolla på spel på nördmarknaden.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×