Mäktig uppvisning i Olympiatravet

TRAV Halmstadhästen Day Or Night In hade lekstuga i uttagningarna till Olympiatravet på Jägersro på lördagen.

Hemmahoppet Dante Boko och Lutfi Kolgjini snuvades oväntat på ledningen av Johan Untersteiners nya stjärna Day Or Night In.
Sedan var det spel mot ett mål.
Ingen kunde gå i närkamp även om Dante Boko gjorde vad han kunde.
– Det här känns fanatstiskt. Jag hade en god feeling redan före loppet, men trodde inte att vi skulle ta oss förbi Dante Boko redan efter starten, säger Johan Untersteiner.

Day Or Night In ser närmast ut som en klumpeduns i värmningen. Men när det handlar om att tävla plockar han fram extraordinära resurser. Här finns hur mycket hästkrafter som helst under huven för att ta till racingliknelser.
Untersteiner J:r är faktiskt inne på samma linje:
– När man väl trycker gasen i botten, så känns det som han är utrustad med en riktig V8-motor. Det går undan rejält.
Johan Untersteiner kör med en härlig vinnarkänsla, och satte även dit 27-oddsaren Fritjof. Den Niklas Robertsson-tränade hästen sänkte omgångens största favorit, Harran Boko, som var streckad på 64 procent av alla V75-kuponger.
Tränaren Conrad Lugauer konstaterade att det finns saker att fila på när det gäller Harran Boko, som kapacitetsmässigt är en av landets bästa fyraåringar:
– Han pullade alldeles för mycket hela vägen och blev kraftlös. Hästen bråkade helt enkelt för mycket med mig.
”Conni” får fortsätta att jobba med den mentala biten om Harran Boko ska ha något att göra i de kommande årgångsloppen.

Lutfi Kolgjini åkte dit med den häst han på förhand trodde mest på, Dante Boko.
Samtidigt visade ”Ludde” att hela stallet har gjort det viktiga grundjobbet på träningsslingorna i Vomb under vintern. Fjolårets stora derbyfavorit Rajesh Face var mäktig att skåda, när han bombade hem silverdivisionen i sin årsdebut, och satte stopp för Olle Rols segerrad på sju raka vinster.
Lutfi Kolgjini vann också med högkapable Dontbreakthebankås från ledningen, en häst som var märkligt underskattad i förhandssnacket av allehanda tipsnissar. Här snackar vi om en potentiell klassklättrare.

Danske gästen Bandit Brick var singelstreck i Skånskans tips och Steen Juuls travare vann säkert från ledningen. Det var 24:e segern i 26:e loppet, och ”Julemanden” siktar nu mot elitloppshelgen på Solvalla med sin segerstaplare.
Skånskans tips hade hyggligt flyt i lördagens omgång. V4-systemet satt klockrent, likaså förslagen till Dagens Dubbel och lunchdubbeln. På V75-systemet blev det fem rätt. De som hittade alla sju vinnarna fick bra betalt, 436 140 kronor.

×