Trycker på för förbifart vid Esarp

Genarp/Esarp Inled av planeringen av en förbifart vid Esarp och framför behovet till Trafikverket och Region Skåne.

Den uppmaningen riktar Genarps Byalag och Esarps Bygdelag till kommunstyrelserna i Lund och Staffanstorp.
De båda organisationerna ser det som beklagligt att förbifarten inte byggts i samband med upprustningen av väg 798 mellan Genarp och Esarp, något det framförts önskemål om.

Flera skäl anges för att dra 798:an utanför Esarp, bland annat att vägen genom samhället går mycket nära husen, ned till 1-1,5 meter.
– Det är ingen boendemiljö som kan anses acceptabel 2018, skriver de till kommunstyrelserna.
Vidare påpekas att trafiken kommer att öka i och med att Genarp byggs ut och många pendlar därifrån till Malmö och Lund.
– Dessutom är det fler och fler människor som besöker skogs- och naturområdena runt Genarp, framför allt under helgerna, heter det i skrivelsen.

Byalaget och bygdelaget vill att planeringen startar så fort som möjligt och konstaterar att byggandet av en förbifart har stöd i Staffanstorps kommuns översiktsplan.
Om arbetet med en detaljerad planering är i gång bedömer de att det blir lättare att få med projektet i den regionala infrastrukturplanen.
– Vår erfarenhet kring ombyggnaden av vägen mellan Genarp och Esarp är att planering och genomförande tar mycket lång tid, framhåller de vidare.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×