Tomelillaföretag prisades

österlen Lindsténs Elektriska AB, med säte i Tomelilla, har tilldelats ett internationellt pris för att ha lyckats tackla ventilationsproblem på Korsavadsskolan i Simrishamn.

Korsavadsskolan hade för några år sedan ventilationsproblem och hotades av stängning, vilket gjorde bland annat att elever och lärare fick huvudvärk.
In kom Tomelillabaserade familjeföretaget Lindsténs Elektriska AB vars decentraliserade ventilationslösning blev räddningen.
I onsdags blev denna lösning en av vinnarna i den internationella tävlingen Energy Saver Awards, som anordnades av den svenska koncernen Regin i Stockholm. Tävlingen prisar lösningar inom fastighetsautomation som ger effektiva energibesparingar.
– Tidigare styrdes ventilationen av ett centralt system som var placerat i en dator, vilket var väldigt känsligt, allting var tvunget att vara uppkopplat i realtid.
– Men det som var den stora grejen var att vi gjorde det på väldigt kort tid och för en ekonomiskt väldigt bra peng, säger Johnny Petré, vd för Lindsténs Elektriska AB.
Företaget har tidigare varit nominerat i tävlingen och nu blev det alltså andra gången gillt.
– Det känns fantastiskt, det blir tårta på firman. Det visar att det vi gör uppmärksammas för tekniken och det är vi väldigt stolta över, säger Johnny Petré.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×