Skallade pojke vid lekplats

eslöv En 27-årig Eslövsbo döms för att ha misshandlat en tonårspojke vid en lekplats.

27-åringen befann sig med sina barn på en lekplats som hör till en av förskolorna i Eslöv.
Efter en stund kom tre killar som gick förbi lekplatsen och sedan uppehöll sig en bit bort, nära en grind till förskolan. Då gick larmet och killarna gick tillbaka samma väg som de kommit, förbi lekplatsen.

Där stötte de på 27-åringen – som tog ett fotografi på dem med sin mobiltelefon. En av killarna frågade varför 27-åringen fotograferade dem, och påpekade att de inte hade gjort något fel. 27-åringen svarade då att han skulle ha bilden till Securitas.
Killarna gick vidare men 27-åringen ska ha följt efter dem och frågat om killen ”käftade”. När killen vände sig om skallades han över ögonbrynet.

27-åringen nekar till brott men Lunds tingsrätt litar till pojkarnas detaljerade, trovärdiga och samstämmiga berättelser. Dessutom fanns det ytterligare vittnen på lekplatsen, och skadorna är dokumenterade.
27-åringen är tidigare ostraffad och döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Han ska betala 8 000 kronor i skadestånd till pojken, som är i de nedre tonåren.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev