Kommunen stöttar tjejjour

ESLÖV Tjejjouren i Eslöv får 45 000 kronor i bidrag från Eslövs kommun till sina fasta kostnader under året. Tjejjouren satsar bland annat på stödsamtal till unga via chatt och personliga möten.

– Vi är mycket positiva till deras verksamhet. De gör väldigt stor nytta i kommunen. Speciellt med de öppna chattforumen de har – som de kommer att försöka utveckla framöver med telefonjour i Eslöv, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) efter att bidraget beviljats.
Det är många som chattar med Eslövs tjejjour. Politikerna i rådet för hälsa och trygghet informerades vid senaste mötet.
Tjejjouren i Eslöv är medlem i Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige (ROKS) och har sedan 2012 årligen ansökt om och beviljats bidrag från kommunstyrelsen till sin verksamhet.
Eftersom deras arbete består av olika stödinsatser till unga mellan 12-25 år som inte alltid själva är medlemmar i föreningen, faller de utanför det regelverk som styr föreningsbidrag hos kultur- och fritidsnämnden.
Pengarna som nu beviljas dit får därför tas ur kommunledningskontorets budget.
– Tjejjouren i Eslöv är en viktig verksamhet som kompletterar kommunens stöd till unga och kan fånga upp de som inte vågar eller vill berätta om sin situation för vuxna, skriver Eslövs kommuns handläggare Annie Niubó i beslutsförslaget till kommunstyrelsen.

I beslutsförslaget föreslås även ett samarbete mellan Tjejjouren i Eslöv och kommunens egen verksamhet mot våld i nära relationer, och att det samordnas av vård- och omsorgsförvaltningen.
– För att främja Tjejjouren i Eslövs verksamhet långsiktigt bör de bjudas in till arbetet med Överenskommelse med idéburen sektor som Kommunledningskontoret ska genomföra år 2018, sägs vidare i kommunstyrelsens beslut.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×