Trelleborgs Deniz Hümmet möter Örebros Michael Almebäck i fredagens match mellan Trelleborgs FF och Örebro på Vångavallen. Foto: Andreas Hillergren/TT

Bitter hemmaförlust för Trelleborgs FF

FOTBOLL Det blev en tung förlust hemma på Vångavallen för Trelleborgs FF på fredagen. Örebro SK åkte hem till Närke med en 2–1-seger efter mål på en straff och en frispark.

Det var annars hemmalaget som fick en perfekt start på matchen i de nyckfulla kastvindarna som svepte in över Trelleborg.
Redan i den tolfte minuten kom ledningsmålet för TFF. Zoran Jovanovic slog en hörna som via ribban hamnade mitt framför fötterna på Deniz Hümmet.
Nyförvärvet från Gefle IF, med rötterna i Malmö FF, gjorde inget misstag från nära håll. Han var helt enkelt rätt man på rätt plats.
Men i slutet av första halvlek kom kallduschen för de blott 2 329 åskådarna.

ÖSK tilldömdes en tveksamt dömd straff, som Nahir Besara skickade i högerhörnet på målet samtidigt som målvakten Marko Johansson kastade sig åt den andra burhörnan.
En dryg kvart in på den andra halvleken kom sedan det avgörande mål för gästerna. Nahir Besara drog på en frispark från 35 meters håll, och via en touch på en ÖSK-rygg och en lurig studs ställdes Marko Johansson.
Den hårda vinden och planens beskaffenhet gjorde det svårspelat. Något som TFF:s målskytt Deniz Hümmet höll med om.
– Bollarna flyger lite till höger och vänster, sa han i C Mores direktsändning.

Trelleborgs FF har därmed hittills förlorat båda sina matcher i allsvenskan på Vångavallen, som var lagets borg i Superettan ifjol. Då förlorade laget bara en enda hemmamatch.
TFF-tränaren Patrick Winqvist var nedstämd.
– Det känns bittert, vi är alldeles för bra för att förlora den här matchen, tyckte Winqvist.

×