Glädje i Sundsvall — depp i Malmö FF efter 2-2 i fredagens allsvenska drabbning Foto: Erik Mårtensson / TT

Bara kryss för Malmö FF

FOTBOLL Ett blekt Malmö FF fick nöja sig med en poäng borta mot GIF Sundsvall trots två snygga mål i den andra halvleken.
Än värre var att nyckelspelare som Fouad Bachirou och Arnor Traustasson tvingades bryta matchen.

– För dåligt. En katastrofmatch av oss om jag ska vara ärlig, sa Alexander Jeremejeff till Cmore direkt efter matchen.
MFF kom aldrig riktigt upp i nivå i fredagens bortamatch mot GIF Sundsvall. Redan i den första halvleken, efter 2o minuters spel, hade hemmalaget en boll i mål, men målet dömdes bort för en hårt dömd, eller rentav felaktiv, offside.
När Fouad Bachirou dessutom tvingades gå av planen med en misstänkt bristning i baksida lår åtta minuter senare tappade MFF spelet helt och resten av den första halvleken var i princip helt och hållet Sundsvalls.

Bachirou ersattes genom att Oscar Lewicki, som startat som mittback, fick ta klivet upp på innermittfältet. I stället byttes Behrang Safari, som startat på bänken (Egzon Binaku startade som vänsterback) in som mittback.
MFF hade egentligen bara en riktigt bra chans i den första halvleken, alldeles i början när Carlos Strandberg – som startade på topp tillsammans med Markus Rosenberg – sprang sig igenom helt fri mot Sundsvalls målvakt, men fick bollen för långt ifrån sig i en lite småklumpig bollbehandling.
I den andra halvleken tvingades MFF till ännu ett byte när Arnor Traustasson inte kunde fortsätta. I stället byttes Isak Ssewankambo in.
Det var GIF Sundsvall som gjorde första målet, i den 76:e minuten, efter det att ett skott olyckligt tagit först i rumpan på Binaku och sedan i skallen på Behrang Safari, vilket ställde MFF-målvakten Johan Dahlin fullständigt.
I det läget såg det dystert ut för MFF. Men direkt efter baklängesmålet lyckades Carlos Strandberg kvittera på nick, efter ett mycket snyggt inlägg avEric Larsson.

MFF plockade av Markus Rosenberg till förmån för den formstarke Alexander Jeremejeff som fått börja på bänken – och det lyfte gästernas spel något.
Jermejeff kunde också ge MFF ledningen efter att ha fått stå och sikta in sig strax utanför straffområdet och placera in bollen i krysset.
– Det kändes skönt för stunden. Men nu känns det mest piss, sa en besviken Jeremejeff efter matchen.
Glädjen blev nämligen kortvarig. Kort efter MFF:s ledningsmål slarvade MFF i försvarsspelet och en passiv Behrang Safari tappade sin spelare som kunde slå in bollen efter ett aggressivt Sundsvallstryck i och kring MFF:s straffområde.
MFF försökte lyfta för att göra ett segermål under de sista minuterna av matchen, men något sådant kom aldrig.
Därmed tvingades svenska mästarna inse att man för andra matchen i rad misslyckades med att plocka hem tre poäng.
– Svårt att säga vad det var som brast. Vi var helt enkelt för passiva samtidigt som Sundsvall gjorde det bra utifrån vad vi lät dem göra.
– Jag får väl ändå säga att resultatet var rättvist utifrån hur matchen såg ut, resonerade Alexander Jeremejeff.

×