Foto: Orion Span

Snart kan du bo på lyxhotell – i rymden

Privata rymdresor börjar mer och mer bli en potentiell verklighet – men när kan vi egentligen åka på semester i rymden? Det nystartade företaget Orion Span har siktet inställt på 2021 då man planerar att skjuta upp världens första lyxhotell i rymden!

320 mil ovanför jorden är det tänkt att rymdhotellet Aurora Station ska sväva. Hit kommer man att skicka upp rymdturister för tolvdagarsvistelser i hotellet. Företagets hemsida skvallrar också om planer på bostadsrätter på Aurora Station.

De första gästerna planerar man att ta emot 2022,året efter uppskjutet. Men redan nu går det att reservera plats på listan. Det blir dock att hosta upp en hel del pengar för den som vill turista i rymden.

De billigaste resorna kommer kostan 9,5 miljoner dollar – men då ingår resan till hotellet i rymden och tre månaders astronaututbildning. Bara för att reservera en plats måste men deponera 80 000 dollar, pengar man dock får tillbaka om man skulle ändra sig.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×