Malmöparet Torbjörn och Michi Lantz Jörgensen blir Slagthusets nya ägare. Foto: Axel Herrlin

Snart får Slagthuset nya ägare

Malmö Nöjeskomplexet Slagthuset i Nyhamnen får inom kort nya ägare. Det rör sig om Malmöparet Torbjörn och Michi Lantz Jörgensen.

I mars begärdes företaget Slagtkastellet AB, som drev Slagthuset, i konkurs, vilket Skånska Dagbladet tidigare har skrivit om. Huvudanledningen till företagets konkursansökan, som beviljades direkt, var det indragna serveringstillståndet för restaurangen.
Nu har Slagthuset fått nya ägare – Torbjörn Lantz Jörgensen och Michi Lantz Jörgensen från Malmö.
– För det första så är det nästan färdigt, inte helt färdigt, säger Torbjörn Lantz Jörgensen, som berättar att han kände de förra ägarna sedan tidigare och visste om problematiken kring restaurangen.
– Jag är en gammal Malmöpatriot. Jag hörde av mig till Stellan (Colt, event manager) dagen efter nyår, för det kunde ju inte gå i graven.
Ägarna ansökte om rekonstruktion i december. Samtidigt som rekonstruktionsarbetet var i gång, i slutet av februari, drogs serveringstillståndet in av Malmö stads arbetsmarknads – och socialförvaltning. Efter att företaget begärdes i konkurs i mars gjorde Torbjörn Lantz Jörgensen en uppgörelse med fastighetsägaren Wihlborgs. Han tog kontakt med Nina Christensson som bland annat driver restaurang Smak på Malmö konsthall, som var intresserad.
– Vi kommer att ändra inriktningen lite, men det vill vi inte berätta om än eftersom det inte är klart. Framöver är det business as usual, att ta hand om alla de som har bokats. Vi hinner inte boka något nytt, säger Torbjörn Lantz Jörgensen.
Julshowen är till exempel klar.
– Det kommer att bli mer av ett kulturhus och näringslivshus, förutom entertainment som det kommer att fortsätta att vara. Det är bara diskotek och nattklubb som Wihlborgs är restriktiva mot eftersom det har varit mycket stök. Men det är möjligt att det blir en mer sluten kvällsaktivitet i en annan form, säger Torbjörn Lantz Jörgensen, som tidigare har arbetat som illustratör.
I dag är han främst teknikexpert och entreprenör. Han berättar om ny teknik som kan komma att användas på Slagthuset, däribland livestreaming och VR, virtuell verklighet.
– Även nya typer av betalsystem, som en biometric reader som i princip läser av fingrarna i 3D och kan ihopkopplas med Visa. Betalning med fingrarna är sådant som vi kan komma att testa, säger han.
Avtalet med Wihlborgs är tecknat på tre år.
Först kommer man att ta hand om det som är inbokat sedan tidigare. Kommande lördag spelar det kanadensiska bandet Godspeed You Black Emperor och under söndagen brittiska The Waterboys.

Dagens fråga

Klarade du din uppkörning på första försöket?

Loading ... Loading ...