Queen B infriade löftet

GALOPP – Det var en trevlig överraskning.
Andrew Kidney, engelsmannen som är färsk proffstränare på Jägersro, överraskade alla med en mening på svenska sedan hans Queen B besegrat storfavoriten Funinthesand.
Han hade tidigt lovat att säga något på svenska efter den första vinnaren och höll sitt löfte.

Queen B har tidigare haft svårt att sticka nosen först, nu var hon bara bäst och det är en vinnare som Andrew Kidney inte kommer att glömma.
– Det var min första vinnare som egen tränare så visst är det speciellt Kul också att det blev med Queen B som är en häst som jag gillar extra mycket.

Queen B ägs av 360 North Horse Racing som satsar hårt på galoppsporten och som är den störste hästägaren hos Andrew Kidney.
– Jag är givetvis tacksam för att jag har fått den här chansen, fortsatte Kidney som också öste beröm över lärlingen Annie Nilsson–Lindahl som red vinnaren.
– Annie red henne perfekt, hon har sett filmer på Queen B och gjorde allt rätt.

Annie har varit i USA under vintern och förkovrat sig, men räknar med att rida i Sverige under säsongen innan hon åker tillbaka till USA.
På tal om unga talanger. Fanny Olsson som flyttat till USA för att jobba är hemma i Sverige en kort tid för att ordna en del papper. Hon hade en ritt under dagen och det var på gamle kompisen Half Tiger. Ledning hela vägen och hennes 100:e seger var ett faktum.

– Jag är så glad att det var på Half Tiger som jag fick vinna min 100:e seger, sa Fanny som åker tillbaka till USA och jobbet hos tränaren Michel Maker så fort hennes arbetstillstånd är klart.
– Jag får rida fantastiska hästar där och har blivit lovad stöttning av tränaren så jag får rida lopp också.

Noterbart i övrigt är att stallformen håller i sig för Hans–Inge Larsen. Fyra starter gav en seger, två andraplatser och en tredjeplats. Därmed har han inte varit sämre än tre med någon häst den här säsongen. Ny lunchgalopp nästa onsdag och då kommer de riktigt fina hästarna ut för att lufta sig inför säsongens tidiga storloppsdagar.

×