Markoolio i Malmö 2014. Foto: Arkiv
Va Rocks på Helgeåfestivalen 2017. Foto: arkiv

Markoolio till Sommarrocken

På tisdagen gör Musikföreningen S.M.U.R.F. sitt andra artistsläpp inför årets Sommarrock i Svedala. Denna gång är det Markoolio och sedan ett gäng skånska artister – VA-Rocks, Anna Hertzman, Danne Stråhed och Diamantorkestern – som står på listan.

Markoolio har gästat Sommarrock i Svedala vid flera tillfällen, senast förra sommaren, och nu återvänder han även till årets festival.
Markoolio slog igenom 1998 med låten ”Sommar och sol” och har sedan haft många andra hits som till exempel ”Vi drar till fjällen”, ”Värsta schlagern”, ”Jag orkar inte mer” och ”Ingen sommar utan reggae”.

Övriga artister i tisdagens släpp har alla anknytning till Skåne.
Rocktrion Va Rocks som spelar punkig hårdrock och släppte sitt debutalbum ”Pull no punches” vintern 2016, är från Malmö/Lund. Sångerskan Anna Hertzman som släppte sin första fullängdsplatta, ”Va fan”, redan 2009 är uppvuxen i Skurup. Danne Stråhed känd för låtar som ”När en flicka talar skånska”, ”Cykeln e nyckelen” och ”Fönsterkuvert” är från Malmö. Och så Diamantorkestern som spelar på hemmaplan i Svedala och bjuder på en mix av hits.

Sedan tidigare är Samir och Viktor, Hasse Andersson och Perikles klara för Sommarrocken som arrangeras 12-14 juli.