Polisstationerna i Sjöbo och Skurup stängs. Anledningen till det är att få har besökt dem när de har haft öppet en förmiddag i veckan. I stället införs telefontider och polisen ska bli mer synlig ute. På bilden Johan Sandelin, kommunpolis i Sjöbo. Foto: Caroline Stenbäck/Arkiv
En husbil har köpts in till Polisområde södra Skåne. Den kan även polisen i Sjöbo och Skurup använda när den är ledig. Ökar behovet finns tankar om att köpa in fler. – Det är jättebra när vi ska ha möten ute och träffa allmänheten – särskilt vid dåligt väder, säger Johan Sandelin, kommunpolis i Sjöbo. Foto: Polismyndigheten
Sara Schön, kommunpolis i Skurup, berättar om telefontiderna: – Man kan lämna tips till mig och vi kan diskutera lokala problem eller grannsamverkan och annat som rör kommunen.

Kommunpoliserna: Vi ska jobba mer ute

Sjöbo/Skurup Att stationerna stängs för besökare i Sjöbo och Skurup ska leda till att polisen kan jobba mer effektivt och vara mer synliga ute. Bland annat kan de åka ut och träffa allmänheten med en nyinköpt husbil.
– Den kommer att vara till stor nytta för oss – särskilt när vi åker ut till byarna, säger Johan Sandelin, kommunpolis i Sjöbo.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×