Alla Josefs syskon har gått på Norrevångsskolan – men nu placeras han istället på Fridasroskolan.foto: erika Dahlin Jönsson
Skånska Dagbladet 27 december 2016, då hade Eslövs kommun börjat rucka på skolornas upptagningsområden. – Tidigare har vi kunnat lösa det i de flesta fall. Men nu kan vi behöva rucka lite på upptagningsområdena. I värsta fall kan det bli så att familjer som tillhör en skolas upptagningsområde inte får plats där, utan erbjuds plats i annan skola, sade David Westlund (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande, då.
Carina Ärlebring har placerat sonen i kö till skola i Lund – men det vore också en opraktisk lösning, menar hon. – Han hade behövt skjutsas för att leka med kompisar, säger hon. FOTO: Erika Dahlin Jönsson
Josef och Carina Ärlebring bor nära både Norrevångsskolan och Västra skolan. Fridasroskolan, där Josef blivit placerad, är den skola i Eslöv som ligger näst längst bort.
Carina och Josef Ärlebring.

Josef får inte gå på storebrors skola

Eslöv Josef Ärlebring, sex år, ska börja i förskoleklass till hösten – men kommer inte att få följe med storebror till skolan. Istället har han fått plats på en förskola två kilometer bort - men får ingen skolskjuts.
– Vi hade planerat hösten så bra, säger mamma Carina Ärlebring som nu överväger att istället sätta sonen i förskoleklass i Lund.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×