Yvonne Andersson, elevstödsamordnare grundsärskolan i Sjöbo kommun kan prisas för sitt arbete. Foto: Sjöbo kommun

Elevsamordnare kan vinna pris

Sjöbo Yvonne Andersson, elevstödsamordnare på grundsärskolan i Sjöbo kommun, är en utav fyra finalister som kan ta hem årets pris av Trevor Dolan Foundation.

– Självklart känner jag mig mycket hedrad och glad för att vara nominerad och finalist! säger Yvonne Andersson.
Stipendiet, som är på 10 000 kronor, delas ut till lärare, förskollärare, pedagog, fritidslärare eller skolledare. Personen ska ha bland annat ha visat civilkurage och mod att varje dag ta ställning för varje enskilt barn/elev och ha ett passionerat och hängivet ledarskap

Yvonne Andersson har jobbat som elevstödsamordnare i grundsärskolan i Sjöbo kommun sedan 2008.
– Yvonnes arbetet håller alltid hög kvalitet kopplat till aktuell forskning, skolans uppdrag och varje elevs förmåga och förutsättningar. Hon brinner för de elever som är mest utsatta och ser varje elevs potential. Hon lyfter varje elev vilket har visat sig i ökat självförtroende för flertalet av våra elever. Våra elever vet att Yvonne alltid finns på plats och att de blir lyssnade, från det lilla till det stora, säger Sandra Andersson, rektor för Sjöbo grundsärskola.

Vem som står som slutlig vinnare av tillkännages den 11 april på SETT-dagarna, som arrangeras av Stockholms stad i samarbete med företag och andra kommuner.
Vinnaren får ett stipendium på 10 000 kronor.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×