Den beslagtagna lönnfickan i vilken den nu dömda kvinnan lade ner schampo när hon var inne i butiken.foto: polisen

Snattarkvinna hade lönnficka under kjol

Höör En man och en kvinna döms för att ha stulit schampo från Netto i Höör till ett sammanlagt värde på över 1 200 kronor.

Det var en eftermiddag vid 14-tiden för några veckor sedan som mannen och kvinnan, som båda är i 45-årsåldern, gick in på Netto i Höör.
Bilder från övervakningsfilmerna visar hur de gick in var för sig. I butiken plockade kvinnan sedan på sig ett 20-tal schampoflaskor som man på bilder från övervakningsfilmerna kan se att hon gömmer under kjolen.
Mannen tog ett 10-tal schampoflaskor som han placerade innanför sin jacka.

När duon sedan lämnade butiken noterade butikspersonalen att de gjorde det utan att betala för något. Efter att snabbt ha gått igenom övervakningsfilmer sprang kassabiträdet och butikschefen efter och kom ifatt duon ungefär 100 meter från butiken.
– Jag frågade om de inte skulle betala för sina grejer, men de kunde ingen svenska alls, säger butikschefen i polisförhör.
Kvinnan drog upp kjolen för att visa att det inte fanns något där, men personalen såg då att det hängde något på sidan av kjolen.
– Då kände jag där, att där är mycket grejer, säger butikschefen i förhör.

Väl tillbaka på lagret i butiken räknade personalen ihop värdet på stöldgodsen. Då upptäcktes även de schampoflaskor som mannen gömt innanför jackan. Kvinnan hade i sin lönnficka under kjolen förvarat schampo för ungefär 800 kronor. Mannen hade tagit schampo för ungefär 400 kronor. Sammanlagt hade de plockat med sig schampo till ett värde av 1 220 kronor.
Både mannen och kvinnan erkänner brott men nekar till att de utfört gärningen tillsammans. Tingsrätten anser dock det vara bevisat att de handlat i samförstånd och båda döms därför för stöld, och inte ringa stöld.
Båda döms till villkorlig dom.
Ingen av dem gör anspråk på den beslagtagna lönnfickan.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×