Mikael Nordholm är vd i Höörs Fastighets AB.

Tror på snabb lösning i hall

höör Svenska handbollsförbundet ställer krav som sporthallen i Höör i dag inte uppfyller. Men fastighetsägaren HFAB:s vd Mikael Nordholm är inte orolig över att H65 inte ska kunna spela sina matcher i Höör.
– Det scenariot finns inte i min värld, säger han.

Det var i gårdagens tidning Som SkD rapporterade om risken att handbollslaget H65:s damlag kanske måste lämna Höör för sina A-lagsmatcher. Anledningen är att säkerhetskraven som handbollsförbundet ställer inte uppfylls i Höörs sportcentrum.Beskedet kom oväntat för kommunägda HFAB som äger sporthallens fastighet.

– Pucken kom upp på vårt bord för 2-3 veckor sedan så vi fick agera direkt, säger Mikael Nordholm.
– Kommunen är vår hyresgäst som sedan låter klubben (H65) nyttja hallen. Vi tar in synpunkter från H65 men framförallt är det kommunen som ställer krav.
HFAB tog i dagarna fram ett förslag till kommunen på vad som behöver göras. Framförallt är det ett nytt golv som behöver rullas ut.
– Det handlar om bästa, tänkbara golv av samma typ som finns i Eslöv och Lund. Sedan behöver sekretariatet flyttas till andra sidan av hallen på grund av säkerhetsskäl. Då behövs en ny klocka och nya bänkar, säger Mikael Nordholm.
– Vi är beredda att göra detta under sommaren och där ligger vi långt framme. Sen handlar det om ganska mycket pengar, fortsätter han.

Budgeten ligger på 700 000 kronor för alla åtgärder. HFAB tar som fastighetsägare kostnaden för golvet på 600 000 kronor medan kommunen eller H65 får stå för resterande del.

Något politiskt beslut kring detta finns fortfarande inte. Kommunstyrelsens ordförande, Stefan Lissmark (S) lät på torsdagen positiv när ämnet kom på tal.
– Det här ska ordna sig och det har jag inte varit orolig över. Det är klart att H65 ska vara kvar i Höör, säger han.
Enligt Mikael Nordholm innebär förbättringarna i sporthallen ingen hyresökning för kommunen.
– Nej, istället tidigarelägger vi ett underhåll i fastigheten. Det är så pass viktigt för oss att H65 ska kunna vara kvar. Det är fantastiskt med en så duktig klubb.

– Sen finns det en annan fråga om en ny läktare som krävs för europamatcher men där finns inga planer då det rör sig om helt andra kostnader. Det rör sig om så pass få matcher att det finns hallar i närområdet som kan täcka upp, säger Mikael Nordholm.
SkD har sökt H65:s ordförande Jan Hansson för en kommentar.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×