Körde av E22 vid avspärrningarma

Lund En personbil körde av vägen vid Lund Norra, precis vid platsen där vägen är avstängd.
Räddningstjänsten fick klippa upp taket på bilen för att göra ett säkert uttag av föraren.

Strax innan klockan 12 inträffade en trafikolycka mellan trafikplats Gårdstånga och Lund Norra. Olyckan har medfört att E22 är avstängd mellan de båda trafikplatserna och trafikanter uppmanas ta en annan väg.
– Det rör sig om en singelolycka där en personbil kört i diket på avfarten Lunds Norra, säger Gustaf Sandell vid Räddningstjänst Syd.

Räddningstjänsten fick klippa upp taket på bilen för att ta ut föraren på ett säkert sätt. Han ska dock ha varit vaken och talbar och inte fastklämd.
– Föraren har förts till sjukhus med ambulans. Jag känner inte till skadeläget men eftersom man tagit sig tid att göra ett säkert uttag så är de sannolikt inte kritiskt. Och eftersom man gör ett uttag så handlar det förmodligen o nacke, rygg.

Lund Norra är den sista avfarten innan platsen där E22 är avstängd för ombyggnad. Om olyckan har med avstängningen att göra är dock olklart.

Enligt Gustaf Sandell har det under förmiddagen inte varit några problem, ur räddningstjänstens perspektiv, i samband med avstängningen.
– Jag bor själv i Lund och man har kunnat ta sig ut. Men jag tror att den verkliga prövningen kommer nu i eftermiddag, säger han.

 

 

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×