SZOMBATHELY 20180405 Kamp om bollen mellan Sveriges Hanna Folkesson, Ungerns Szilvia Szeitl , Sveriges Marja Banusic och Ungerns Henrietta Csiszár under torsdagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Ungern och Sverige på Haladas Sportkomplex. Foto Jessica Gow / TT kod 10070

Sverige fortsätter att vinna i VM-kvalet

Ungern kunde inte stå emot ett Sverige som vill till VM. Den sista viktiga matchen i VM-kvalet vanns - efter vissa besvär. Matchen slutade 1-4 (0-2) och Sverige leder kvalgruppen med full poäng.

Sverige tog som väntat tag i taktpinnen direkt. Tryckte tillbaka ungerskorna och skapade flera halvchanser innan 0-1-målet föll.

Efter hörna kunde Caroline Seger i röran i straffområdet med ryggen vänd mot målet slå bollen via en ungersk försvarare i nät.Då hade det gått 16 minuter och matchen kändes redan då avgjord. Strax senare kändes det än säkrare. Elin Rubensson och Hanna Glas spelade sig i den 25:e minuten elegant fram på högerkanten. Glas slog in bollen till helt fristående Sofia Jakobsson som enkelt lade bollen i mål till 0-2.

– Ett fantastiskt inspel från Hanna så det var bara att stänka dit den, sade Jakobsson till SVT Sport.

– Jag tycker vi skapar fler lägen och hade kunnat göra ett par mål till, fortsatte hon.

Såväl Stina Blackstenius (framförallt) som Elin Rubensson skapade mycket framåt och borde definitivt ha säkrat den svenska segern före paus. Sverige startade dock andra halvlek lojt och hemmalaget tilläts ta över spelet. Ungern, lett av sin enda storstjärna Zsanett Jakabfi, började helt plötsligt bli ett hot mot det svenska försvaret.

Som en blixt från klar himmel föll också reduceringen till 1-2. En frispark i djupled frispelade Fanni Vágó, som snyggt placerade bollen i mål bakom den chanslösa målvakten Hedvig Lindahl. Det var Sveriges första insläppta mål i hela VM-kvalet och kom när en halvtimme återstod och blågult började agera nervöst.

Det sedvanliga regnet under Sveriges tidigare VM-kvalmatcher började också nu falla rejält. För att få bättre fart på spelet bytte förbundskaptenen Peter Gerhardsson in två nya spelare. Marija Banusic ersatte Elin Rubensson och Hanna Folkesson bytte av Kosovare Asllani.

I slutminuterna kunde dock svenskorna lättade andas ut. Marija Banusic hittade en fin djupledsboll mellan de ungerska försvararna. Stina Blackstenius blev helt fri och rundade målvakten och satte dit 1-3. Som tack blev hon direkt utbytt mot Mimmi Larsson.

På övertid vid sin första bollberöring tar Larsson vara på en ny fin passning från Hanna Glas och fastställde slutresultatet till 1-4.

Sportresultat

Sport i dag