Säsongspremiär för gäddfisket på Ringsjön

HÖRBY I helgen är det säsongspremiär för den europeiska gäddfisketävlingen Sportfish Masters. Första kvalet hålls i Ringsjön 7-8 april

Den långdragna vintern höll på att ställa till det för arrangörerna, och isen har legat tjock på Ringsjön. Men nu håller isen äntligen på att släppa sitt grepp och både Västra Ringsjön och Sätoftasjön är i stort sett isfria.

– Det enda stället där det är lite kritiskt är vid Gamla bo, vid in- och utloppet mellan sjöarna. Där finns det fortfarande en del is kvar, men vi hoppas att det ska släppa under veckan.
– Oavsett vilket så är det ju lika för alla tävlande, säger Patrick Persson en av värdarna i Team Rispect Intersport Eslöv.
26-27 team har redan anmält sig, och Patrick Persson hoppas att ytterligare några team ska komma till innan tävlingen hålls i helgen.
Catch with care Sportfish Masters är ett catch and releasefiske där fångsten mäts och fotograferas och därefter släpps tillbaka i vattnet igen.

De fem längsta gäddorna per team räknas samman när resultaten sammanställs.
Sportfish Masters har arrangerat gäddfisketävlingar på Ringsjön sedan 2011. Årets semifinaler och final hålls i Karlskrona i oktober.

– Trycket på tävlingen här i Ringsjön är lika stort som vanligt, även om det inte ingår i SM i gädda, som har ett nytt upplägg för i år, säger Patrick Persson.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×