Den rödmarkerade delen av motorvägen stängs av 5-19 april. De blåmarkerade vägarna är främst tänkta för dem som ska till Lund. Övriga bilister rekommenderas att köra i en större cirkel runt staden på vägarna markerade med grönt, där trycket förhoppningsvis blir lite lägre.
Den nya bredare bron ligger vid sidan av E 22:an och väntar på att skjutas på plats. Det rör sig om 5 000 ton som ska flyttas 60 meter.

E22:an stängd för två veckor framåt

lund Klockan 20 på torsdagskvällen drogs två plintar ut över E22:an och sen var en av landets största vägar stängd.
- Mycket odramatiskt, säger Skånska dagbladets reporter Joakim Stierna på plats vid E22:an av mellan Gastelyckan och Lund Norra.

– Som bilist ska man vara medveten om att stängningen leder till en mycket stor påverkan av trafiken. Det kommer att ta längre tid att resa om man ska förbi eller in till Lund. Det blir mycket trafik på omledningsvägarna. Det kommer att gå långsamt, säger Torbjörn Sundgren, projektledare på Trafikverket.
Han rekommenderar i första hand alla som har möjlighet att ta tåget. Det blir fler avgångar och förlängda tåg.
De som inte ska in i Lund gör bäst i att ta den lite vidare omledningsvägen som visas med grönvita skyltar.
– Där blir nog ett lite lägre tryck, säger han.
Fredag morgon och den första helgen spår han de största störningarna. Sedan hittar troligtvis många resenärer andra körvägar.
Pernilla von Strokirch, projektchef för spårvägen, uppger att hennes team omedelbart börjar arbetet med att riva den gamla bron och skjuta den nya på plats.
Det sistnämnda momentet inleds på söndag eftermiddag och beräknas ta ett dygn.

Läs mer:

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev

×