Flicka hittades efter insats

Norra Rörum En femårig flicka anmäldes vid 12.30-tiden försvunnen efter att flickan lekt på en lekplats i närheten av bostaden. En dryg timme senare hittades hon välbehållen i en villaträdgård bara 50 meter från platsen där hon hade försvunnit.

Flickans mamma hade då tillsammans med grannar letat efter flickan i närheten utan att hon anträffats och slog larm till polis.
Polispatruller skickades till platsen för ytterligare informationsinhämtning, för att påbörja spaning efter flickan och för att påbörja spårning med hund. Polisens helikopter deltog också i sökandet.
Klockan 13.36 rapporterades flickan vara anträffad hos en annan liten flicka där hon lekt. Tipset kom från en byggarbetare som kontaktat en hundförare. En polispatrull körde därefter hem flickan till sin mamma.

Åsa Persson som är granne till den försvunna flickan deltog i sökinsatsen.
– När jag kom hem strax före klockan tolv mötte jag mamman till den försvunna flickan. Hon berättade då att hennes dotter var försvunnen.
Den femåriga flickan hade lekt i en lekplats på Sallandersområdet i Norra Rörum men var vid elvatiden spårlöst försvunnen.
– Vi gick och knackade dörr och jag var uppe i affären för att se om någon sett henne där. Samtidigt letade min sambo med fyrhjuling i skogen. Men sökandet gav inget resultat, berättar Åsa Persson.

Runt 12.30 anlände polisen och tog över sökandet. Efter en stund sågs ett par barn i en av villaträdgårdarna. En av poliserna såg då flickan som hoppade på en studsmatta.
– Vi hade knackat på i detta hus redan tidigare men byggnadsarbetaren som befann sig i huset såg då inga barn, säger Åsa Persson.
– Vi blev jättenervösa. Jag har själv inga barn och vet inte om jag hade fixat att leta på det här sättet. Eftersom det hann gå ett par timmar trodde vi att någon hade plockat upp henne i en bil. Men när vi förstod att polisen hittat flickan var det bara glädjetårar.
Fyra polisbilar, tre civila bilar, en piketpatrull och en helikopter användes i sökandet.
– De kom ut fort och det var handling med en gång. Polisen gjorde ett bra jobb, säger Åsa Persson som är lättad över att allting slutade lyckligt.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×