Maria Ivansson, Miljöpartiet, Skurup.
Miljöpartisterna Göran Pettersson och Maria Ivansson.

Erfarna politiker vid MP:s roder

Skurup Maria Ivansson är miljöpartiets förstanamn inför valet. Tätt följt av Göran Pettersson.
– Vi var eniga om hela listan, berättar Maria Ivansson.

Miljöpartiet i Skurup har haft årsmöte och fastslagit sin kandadaturlista inför valet i höst. På första plats finns Maria Ivansson själv:
– Jag är tacksam över förtroendet och tycker det är spännande att gå in i ett val i det läge vi är i nu, med tanke på att jag är mer engagerad nu i kommunen än vad jag var tidigare.
– Jag har mer kunskap om kommunen och vad vi är i behov av att göra, säger hon.
Ivansson sitter som ordförande i skol- och utbildningsutskottet och skolfrågorna vill hon fortsätta jobba med, bland annat det förebyggande arbetet som är påbörjat under mandatperioden. Det handlar om att bygga ut elevhälsan mer och att stödja elever i behov av särskilt stöd. Den digitala utvecklingen inom skolan vill hon också se blomstra.
– Skolan är också en viktig fråga för miljöpartiet, men jag skulle också vilja få chansen att jobba mer med miljö- och klimatfrågor den här mandatperioden, säger Ivansson.
Hon brinner speciellt för ekologisk matproduktion och skulle vilja se hela lantbruksgymnasiet ställa om till ekologisk produktion.
– Det finns lite olika modeller för att göra det möjligt, säger Ivansson.
På plats två finns Göran Pettersson som är aktiv inom kulturlivet i kommunen. Jenny Larsson på plats tre är socionom och intresserad av vård- och omsorgsfrågor. I dagsläget sitter hon i myndighetsnämnden för individ- och familj.
Partiet har ett tjugotal medlemmar.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×