Ilsken ägare såg rött efter bråk om hundbajs

Landskrona När en kvinna sade åt honom att plocka upp bajset efter sin hund såg 27-åringen rött – och slog henne hårt i ansiktet med knuten näve. Sedan slog han hennes syster.

Det var i augusti förra året som 27-åringen rastade sin hund på en gata i centrala Landskrona, strax efter midnatt. På samma gata kom ett sällskap som varit ute och roat sig under kvällen.

En kvinna i sällskapet sade åt 27-åringen att plocka upp bajset efter sin hund. Han blev då arg och skrek nedsättande saker till henne, innan han gick över på andra sidan gatan.
Kvinnan kände sig förolämpad och gick efter honom för att diskutera vidare – och de möttes mitt på gatan. Där slog mannen henne hårt i ansiktet med knuten näve. Slaget orsakade en blåtira.

Kvinnans syster blev upprörd och konfronterade mannen. Då slog han henne också, men en man i sällskapet hann gå emellan så att slaget inte tog så hårt.
Nu döms mannen för misshandel.

Han har erkänt det mesta och sagt att ”det brast” för honom när kvinnan sade åt honom att plocka upp bajset trots att hunden inte hade bajsat. Han kände sig provocerad.
Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Mannen är tidigare dömd för tre brott, dock inget liknande det här och därför är det inte nödvändigt med fängelsedom, menar tingsrätten.
Han ska även betala totalt 11 000 kronor i skadestånd till systrarna.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×