Både rutin och nytt i M

SVALÖV Det blev både rutinerat och nya ansikten när Moderaterna presenterade sin lista inför fullmäktigevalet i september.
Som väntat toppar ex-kommunalrådet Olof Röstin, följd av Angelie Fröjd och Stefan Pettersson.

– Vi har fått ihop en bra mix. En del äldre som varit med förr och flera yngre som vill förändra och visa framfötterna, hälsar Olof Röstin.
Moderaterna har flyttat upp Angeline Fröjd från Tågarp till en andraplats och här hoppas Olof Röstin på en kraft som kan föra partiets åsikter och mål vidare.

– Fröjd vill mycket. Finns med i flera nämnder och gått flera viktiga utbildningar, bland annat hur kvinnors roll i politiken ska både stärkas och förändras
Ännu har Moderaterna inte satt hela sin politiska program inför valet. Det kommer att presenteras längre fram i vår, men redan nu står det klart att man vill utveckla orterna i kommunen ännu mer.
Samma sak med landsbygden som ses som lika viktig.

Utbyggnad av fiber, mer byggnationer, fler skolor och förskolor.
– Det finns även möjligheter för F-9-skolor i både Tågarp och Teckomatorp. Orterna utvecklas och då måste servicen också till.
Ett sätt att få fart på hjulen är att marknadsföra kommunen. Få den att synas och sättas på kartan.

– Dessutom är ökad tillväxt oerhört viktig. Fler förskolor, företag och restauranger måste också till för att folk ska dras till kommunen, klargör Olof Röstin.
Olof Röstin är helt säker på att all groll och bråk inom partierna sedan december gynnat Moderaterna.
– Vår politik har utvecklats. Många har framhållit att vi stått för stabilitet och det har vi visat sig vid flera tillfällen. Allt det arbetet kommer vi att få nytta av när det är dags för valspurten längre fram i år.
En titt i listan visar att även Ann Pettersson blir kvar. Samma sak med Claes Malmberg och Thomas Löfgren.
– Samtidigt har vi ett spännande namn i Naomi Theuri som visat sig mycket intresserad av vår politik.

All turbulens och bråk inom Svalövspolitiken har Moderaterna försökt skaka av sig. Förvisso slutade allt i att Socialdemokraterna lämnade samarbetet med just Moderaterna och Liberalerna.

Numera kör de förstnämnda ihop med Centern, Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet.
– Inte minst Centerns agerande innebär att väljarna knappast lägger en röst på dem. Att styra ihop med partier lagda åt vänster gillar säkert inte en liberal anhängare. Något som givetvis gynnar oss i slutändan.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×