HK Malmö-spelarna tackar publiken efter att återigen ha besegrat IK Sävehof och tagit hem kvartsfinalserien med 3-0 i matcher. Den här gången inför hela 2 188 åskådare i Baltiska hallen.Foto: Michael Lindholm

Här firar HK Malmö historiska platsen

HANDBOLL HK Malmö kunde jubla över en historisk semifinalplats efter knappa 25–23 (11-12) hemma mot IK Sävehof.
Nu är siktet inställt på final 10 maj.
– Jag är inte mätt ännu, sa veteranen Fredrik Petersen.

Segersången ”Bättre och bättre dag för dag” ville aldrig ta slut i Baltiska hallens innandömen då avancemanget väl var i hamn.
Inte undra på.
– Lättnad är väl ordet som jag i första hand tänker på. Glädje, ja visst, men framför allt lättnad och kanske är det inte så konstigt, konstaterade Petersen och log.

34-åringen njöt verkligen i fulla drag.
– Vi kom tvåa i serien, mötte åttan och hade allt att förlora. Det såg inte snyggt ut, men vi slog Sävehof tre gånger här och två i ligan. Då finns det inte mycket att snacka om.

Vem vill du ha i semifinalen?
– Spelar ingen roll. IFK Kristianstad kan vi inte få möta, annars hade det varit bäst historiskt sett och alla lag som återstår är tuffa motståndare.
– Nu har vi i varje fall kommit över en tröskel i Malmös historia som suttit i mångas huvud, hela Baltiskan och kändes som att det släppte lite grann i dag.
Han klev själv fram då det gällde som bäst och stänkte in sex mål inför storpubliken på 2 188 personer.
– Jag satte mina bollar och kan inte vara annat än nöjd.

Tränaren Stian Tönnesen hyllade kollektivet.
– Häftigt. Jag är jäkligt stolt över grabbarna som klarade pressen och var starka i skallarna när det väl drog ihop sig. Ska bli hur roligt som helst att spela semifinal om tre veckor.

×