Man döms för hot mot polis

Landskrona

När polismannen höll på att skriva ut en p-bot kom bilföraren ut från en butik och kallade honom rasist. Han hotade även polisen familj och för detta döms han till 14 000 kronor i böter. Bilföraren, som hade parkerat sin bil på en gågata i Landskrona en novemberdag förra året för att lasta ur varor, försökte först övertala de två poliserna om att få slippa böter om han flyttade bilen direkt.
När den ene polisen sa att det ändå skulle bli böter gick den 24-årige föraren tätt inpå honom, kallade honom för rasist och hotade hans familj samtidigt som han filmade polisens ansikte. Enligt vittnesmål från den andra polisen var mannen högljudd.
24-åringen menar att det han sa inte var menat som ett hot utan ett exempel på en svordom och ett sätt att uttrycka missnöje med att han skulle få böter. Men Lunds tingsrätt anser att den samlade situationen gör att uttrycket var att ses som ett hot om våld och han döms därför till böter.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Webbkryss