Bildningsnämndens ordförande Fredrik Jönsson (C) och kommunstyrelsens ordfröande Jan Zielinski (S) besökte brandplatsen under måndagen. Foto: Roger Sunesson

Oklart ännu om Kågerödslund byggs upp igen

KÅGERÖD Efter lördagens tragedi besökte kommunstyrelsens ordförande Jan Zielinski (S) och bildningsnämndens dito Fredrik Jönsson (C) olycksplatsen i Kågeröd.

Det var av förklarliga skäl inga glada miner. Att komma innanför avspärrningar var uteslutet och istället fick man se förödelsen utanför uppsatta staket.
De båda ger dock alla inblandade en stor eloge:
– Krisledningsarbetet fungerade hela vägen. Redan vid femtiden var vår kommunchef Stefan Larsson informerad och en timme senare fick jag vetskap om vad som hänt, konstaterar Zielinski.
– Alla visste vad som skulle göras, drabbade fick information om vad som inträffat och det känns mycket tillfredsställande.

Information gick ut på Svalövs kommuns hemsida och Facebook där man uppmanade allmänheten att inte gå för nära och på så vis undvika att man försvårade för räddningspersonalen.
På många håll, inte minst på sociala medier, är många fast beslutsamma om att bygga upp Kågerödslund igen. Inte minst den intresseförening som driver byggnaden har tagit branden mycket hårt.
Kommunen äger både byggnader och mark:
– I ett första skede måste vi få alla praktiska problem lösta och därefter ta tag i ett långsiktigt arbete, men där vet vi givetvis inte var vi landar. Det är för tidigt att uttala sig om.

– Här handlar det i första hand om försäkringsfrågor, säger Jan Zielinski och Fredrik Jönsson.
– Men vi förstår mycket väl hur mycket byborna känner för Kågerödslund. Alla sluter upp och det är givetvis en stor tragedi allt som hänt.

När det gäller den förskoleverksamhet som fanns i lokalerna har dessa flyttats till Lunnaskolans matsal. Där kommer barnen att vara fram till terminsslutet.
– Vi måste hitta en långsiktig lösning, men glädjande nog har både företag och privatpersoner som erbjudit lokaler, säger Fredrik Jönsson.

Läs mer:

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×