Eva Bengtsson har tagit upp sitt barndsomsintresse för måleri i en kurs med konstnär Ronnie Holmberg som ledare. Nu är det dags för den första utställning tillsammans med Agneta Andréason och Marie Hansen.FOTO: PERNILLA NIELSEN NEGRÉN
Konstnär Ronnie Holmberg ställer ut på Galleri Kvis i Svedala tillsammans med tre målarelever. Här Agneta Andreason, Hofterup och Eva Bengtsson, Svedala. Marie Hansen saknas på bild.
Marie Hansen, en av fyra utställare som två helger visar sina alster på Galleri KVIS i Svedala.
Ronnie Holmberg ställer ut sina alster tillsammans med tre målarelever på Galleri KVIS i Svedala.

Kurs hos konstnär blev utställning

SVEDALA Efter flera förfrågningar blev det så till slut en kurs som i sin tur lett till en utställning på Galleri KVIS, Konstens vänner i Svedala.

Eva Bengtsson började gå på målerikursen hos Svedalakonstnär Ronnie Holmberg av ren nyfikenhet. Agneta Andréason från Hofterup, som alltid målat i perioder, ville få inspiration och tekniktips.
– Jag har målat ett antal akvareller men varit lite blyg för att måla i akryl. Men det tycker jag har kommit igång nu, säger Agneta Andréason.

I två helger med start lördag den 17 mars ställer tre av ett tiotal kursdeltagare ut sina alster tillsammans med Ronnie Holmberg som under många år fått förfrågningar om målerikurser.
För ett år sedan gjorde han slag i saken.
– Det roliga har varit att få vägledning i kombination med gemenskapen. Man utbyter idéer och inspirerar varandra, menar Eva Bengtsson, som berättar att hon inte målat sedan hon gick i skolan.

Agneta Andréason berättar att hon länge haft en idé om att måla myror och under kursen kunde hon förverkliga idén som tidigare bara varit en bild i huvudet.

– Det är roligt att se att deltagarna anammat instruktionerna om ljus, skuggor och färger, säger Ronnie Holmberg.
Utställningen håller öppet klockan 10-16 lördag och söndag den 17-25 mars.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev