”Vet inte varför blev sent”

Vd i Skurupshem, Pierre Esbjörnsson, vet inte varför bokföringen blev sen.
– Vi har ställt frågan innåt, säger han och syftar på moderbolaget och kommunens ekonomienhet.

Han hänvisar till att dotterbolagen ska använda kommunens resurser för att synergieffekter ska uppnås för kommunen, och har inte begärt dispens från det beslutet.
Pierre Esbjörnsson säger att ekonomienheten lovat att bokföringen skulle bli klart i tid och vet inte varför övriga bolag blev klara, men inte Skurupshem.

Har ni lämnat bristande underlag till ekonomienheten?
– Jag kan inte svara på det. Det görs månadsvisa uppföljningar och då säger man inget. Jag förstår inte varför man skulle upptäcka att det är ”luddigt”, som du säger, den sista månaden.
– Jag har fått signal om att det varit svårt att sammanställa, men varför det är svårt vet jag inte. Jag har inte fått de svaren, svarar Esbjörnsson och påpekar att ekonomienheten har haft stor personalomsättning.
Vd Esbjörnsson betonar att han inte fått signaler förrän i slutskedet om att det varit svårt att hantera bolagets bokföring.
Nu vill han först och främst se till att bokföringen blir klar och därefter leta ”syndabockar” och sen se framåt så att det inte upprepas.
– Vad är det för resurser vi ska ha? Mer bokföringspersonal i bolaget, en egen ekonom i bolaget? frågar han sig.
Samtidigt tycker han att grundtanken att samla spetskompetens på kommunen är riktig.
– Vi har stora flöden, vi kanske kan sysselsätta en ekonom men det kan ju inte alla de andra bolagen som är mindre, säger han.
I dag onsdag ska ekonomikontoret presentera bokföringen på Skurupshems styrelsemöte.

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev