Den 21 maj blir det avspark för kommunnätverk Hanöbukten på Marint centrum. Arkivbild

Marint centrum får miljonstöd

simrishamn Marint centrum i Simrishamn får sju miljoner kronor under fem år för att forska om miljön i Hanöbukten och södra Östersjön.

Det var i måndags som Region Skånes regionala utvecklingsnämnd beslöt om bildandet av en forsknings- och utvecklingsmiljö för Hanöbukten och södra Östersjön.
De är särskilt utsatta havsområden med stora miljöproblem som hyser lekområden och tillväxtzoner för flera av Östersjöns nyckelarter som är nödvändiga för att ekosystemet ska fungera.
Region Skåne anslår två miljoner kronor redan i år och sammanlagt sju miljoner fram till år 2022.
– Med denna satsning förstärker vi arbetet för renare hav, större biologisk mångfald och mer attraktiva kustmiljöer, säger Mätta Ivarsson, ordförande i regionala utvecklingsnämnden, i ett pressmeddelande.

Några exempel på forskningsområden är övergödning, marina innovationer och livsmedelsproduktion, biologisk mångfald och havet som drivkraft för landsbygdens utveckling.
– Stödet från Region Skåne tillsammans med Simrishamns kommun och Lunds universitets egna insatser gör att vi nu kan inleda arbetet med att starta forskningsverksamheten, säger Madeleine Lundin, utvecklingsansvarig på Marint centrum, i ett pressmeddelande.
Stödet kan också ge utrymme för ett utbyte mellan eleverna på Nova Academy och kommunens naturskola.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev