Yrsa Walldén. Foto: Gunilla wedding

Malmöförfattare kan vinna Slangbellan

Malmöförfattaren Yrsa Walldén är en av de tre nominerade till debutantpriset Slangbellan för bästa barn-ungdomsbok.

I höstas debuterade Yrsa Walldén från Malmö som författare med Allt jag inte sa, en roman som riktar in sig på unga vuxna och handlar om en snart 19-årig tjej som precis gått ut gymnasiet i Malmö och flyttar till Falun för att gå en manusförfattarutbildning.
Nu är Yrsa Walldén en av de tre som nominerats till debutantpriset Slangbellan för bästa barn-ungdomsbok.

De övriga två nominerade till Slanbellan är Angelica Öhrn med Anton och Teitur och Lisa Lundmark med Haj-Jenny. Vilka pristagarna blir offentliggörs 11 april.
Bakom Slangbellan står sektionen för barn- och ungdomslitteratur i Sveriges författarförbund och priset består av en handtäljd slangbella av Kalle Güettler, ett diplom och 30 000 kronor.

Yrsa Walldén, som själv gått samma manusförfattarutbildning i Falun som sin huvudperson, berättade i en intervju i Skånska Dagbladet i augusti förra året att hennes skrivardrömmar började med en passion för film.
– Efter Falun kände jag tydligt att det här är det enda jag vill och då måste jag se till att kunna göra det också, sade hon. Sedan är det lättare att skriva en roman för då kan jag göra allt själv, så jag började där.
I höst är Yrsa Walldén aktuell med sin andra bok, Flickvänsmaterial.