Lugi vill gärna ha Kristianstad

handboll Lugi behöver förmodligen vinna torsdagens derby mot H65 för att rädda sin fjärdeplats i SHE-tabellen. Men oavsett hur det går pekar mycket på att man får möta Kristianstad HK i SM-kvartsfinalen.

Lugi och Kristianstad gör upp om fjärdeplatsen i torsdagens slutomgång i damernas högsta handbollsserie. Lagen ligger på samma poäng, men Lugi har lite bättre målskillnad. Om Kristianstad besegrar Önnered måste Lugi slå seriesegrande H65 Höör.
– Vi tänker behålla vår fjärdeplats, även om det innebär att vi måste vinna mot H65. Det är en tuff uppgift, men om vi spelar på vår högstanivå så tycker jag faktiskt att det är 50-50, resonerar Lugitränaren Dragan Brljevic.
I senaste matchen åkte Lugi på stryk borta mot Kristianstad, men trots det har Brljevic inget emot att möta just Kristianstad i en SM-kvartsfinal.
– Allt pekar på att det blir vi som möts i kvartsfinalen, oavsett vilket av lagen som slutar fyra eller femma. Och vi möter gärna dem. Vi vet att vi underpresterade senast. Vi följde inte våra avtal i försvarsspelet och sköt bort oss lite offensivt. Vi vet att vi kan bättre och samtidigt sa de att de gjort sin bästa match för säsongen.
– Om vi möter dem i slutspelet så tycker jag att våra chanser är 55-45.
Huvudsaken är att man slipper att möta topplagen H65 och Skuru.
– Oavsett om vi slutar fyra eller femma så kan de inte välja oss. De väljer ju mellan sjuan och åttan.
Inför derbyt är samtliga Lugispelare tillgängliga.
– Litet frågetecken för Julia Olsson som varit sjuk, säger Dragan Brljevic.

Läs mer:

Sport i dag

Sportresultat