Elev skulle döda anställd med sax

ESLÖV
En rasande elev tog en sax och hotade att döda en anställd som tvingades fly och söka skydd i ett personalrum.

Eslövs kommun har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket om händelsen, som ägde rum den 26 februari på en grundskola i Eslövs tätort.
Enligt anmälan var eleven i färd med att stänga av andra elevers IT-utrustning på skolan när en anställd sade åt honom att sluta med det. Han skrek då ”Jävla hora” till den anställda och försökte hälla vatten på henne.
En kollega gick emellan och då blev eleven rasande och sparkade flera gånger ”mot och på” den anställda. Eleven började även kasta böcker och material mot henne.
Kollegan försökte hålla fast eleven för att denne inte skulle kunna ”skada andra och inte heller skada sig själv”. Den anställda lämnade klassrummet – men eleven rusade efter och skrek att han skulle döda henne.
Den anställda sökte skydd i ett personalrum. Eleven hämtade då en sax ”för att kunna döda”, enligt anmälan. Eleven högg saxen i skolans vägg ”med full kraft” flera gånger. Eleven försökte även så sönder dörrar och fönster för att kunna nå in till den anställda.

”Stämningen upplevs som hotfull och farlig, både för personal och för eleven själv”, står det i anmälan till Arbetsmiljöverket.
Elevens förälder ringdes in och först när denne kom till skolan lugnade eleven ner sig. Utbrottet hade då pågått i cirka 40 minuter. Den anställda känner obehag och känner sig illa till mods efter händelsen, enligt anmälan.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev