Allt fler elever väljer NFU i Svedala

SVEDALA Intresset för att gå gymnasiet i Svedala fortsätter att öka och som en direkt följd startar Nils Fredriksson utbildning (NFU) till hösten ett ekonomiprogram.

– Vi har aldrig haft så många elever som väljer att gå hos oss som sitt förstahandsval, säger Johan Lundgren, utbildningschef i Svedala.
Ett helt nytt ekonomiprogram startar nu som en direkt följd av ett ökat elevantal på gymnasieskolan med 210 elever.

När nu sammanställningen av gymnasievalet är gjord inför höstterminen står det klart att ett 70-tal elever valt NFU som förstahandsval. Den siffran brukar nästan vara hälften enligt utbildningschefen.
– Som lägst har det varit ett tjugotal men antalet brukar ligga runt fyrtio så sjuttio är väldigt många för vår relativt lilla skola, konstaterar Johan Lundgren.

Gymnasiet startar med en ekonomiklass som kommer att samarbeta kring undervisningen med samhällsprogrammet.
– Det är naturligtvis trevligt med den här utvecklingen. Det är också ett kvitto på att våra utbildningar är bra, säger utbildningsnämndens ordförande Hans Järvestam (M).
Hälften av gymnasieeleverna kommer från Svedala kommun men även elever från Skurup, Trelleborg och Oxie tillsammans med Malmös ytterområden väljer allt oftare Svedala som studieort.
– Många tar sig hit med tåg och därför är bra kommunikationer självklart avgörande, säger Johan Lundgren.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev