Torgboden attackerad av maskerade män

FALSTERBO Två maskerade män väntade ut stängningen på Ica Torgboden på måndagskvällen.
Det bara månader efter ett inbrott med ett länsat kassaskåp och ett inbrottsförsök för en vecka sedan.

Klockan var strax efter klockan 21 på måndagskvällen när anställda på Ica Torgboden i Falsterbo stängde ner butiken för dagen. När de kom ut via personalingången överraskades de av två maskerade personer.
– De hade gömt sig och hoppade fram när personalen kom ut. Men som tur var lyckades de springa från platsen och larma polisen, berättar ägaren Fredrik Göransson.

Enligt Fredrik Göransson ska de två maskerade personerna även haft någon form av tillhygge med sig, men vad såg inte de anställda.
– Som tur är har de inte heller använt tillhyggena och det viktigaste är att ingen skadats och att de anställa efter omständigheterna ändå mår bra, säger Fredrik Göransson.

En polispatrull kom en stund senare till Falsterbo med hund och sökte av området, men i nuläget finns inga uppgifter om att man säkrat någon teknisk bevisning på platsen. Det är också oklart om gärningsmännen varit inne i butiken när personalen flydde från platsen. Enligt Fredrik Göransson ska det inte vara något som i nuläget saknas.
– Polisen har varit på plats eftersom butikspersonalen kände sig hotade, men vi har inte kunnat konstatera något brott, säger Vellinges kommunpolis Jörgen Sjåstad,

Enligt vittnesuppgifter uppfattades gärningsmännen som tonåringar med täckta ansikten, men någon närmare beskrivning finns inte.
– Självklart förstår jag att de upplever detta som obehagligt men det upprättas ingen anmälan utifrån det vi vet i dag, säger Jörgen Sjåstad.
För bara en vecka sedan utsattes Torgboden för ett inbrottsförsök och precis innan jul ett fullbordat inbrott då tjuvar tog sig in via en bakdörr och bröt upp ett kassaskåp som länsades på en större summa pengar.

– Självklart är det här riktigt jobbigt att hantera, men jag vet inte om det finns något samband, säger Fredrik Göransson.
Några hot har inte heller riktats mot honom eller butiken, men nu har säkerhetsrutinerna setts över.
– Det vi har nu som vi inte hade tidigare är en daglig kontakt med ett vaktbolag. Det innebär att det inte finns någonting att hämta här i butiken, men det vet kanske inte de här personerna. Det jag vet är att det här är oerhört tungt och tar mycket tid och kraft.
Enligt polisen finns det i nuläget inga misstänkta gärningsmän.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev