Lund en av Europas bästa städer

LUND En ny rapport som Financial Times tagit fram visar att Lund är en av Europas bästa städer generellt och allra bäst i klassen ”connectivity”, skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande.

I dag mottog kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren, (S), priset på Mipim i Cannes.

Rapporten European Cities and Regions of the Future 2018/19 har tagits fram av Financial Times avdelning FDI Intellegence. Här placeras Lund på första plats i Europa i kategorin ”connectivity”, för städer med ett invånarantal upp till 350 000 invånare.
”Connectivity” är samlingsbegreppet för såväl bästa fysiska som digitala tillgänglighet och infrastruktur. Lund rankas på 6:e plats i kategorin livsstil och humankapital och på en samlad 9:e plats totalt sett vad gäller europeiska stöder i storleksklassen.

Anders Almgren är hedrad.
– Att Lund får detta erkännande i en stor internationell undersökning är ett kvitto på att Lund är en riktigt attraktiv stad. Det är glädjande att se att vi anses vara Europas allra bäst uppkopplade stad. Vi har digital infrastruktur i toppklass och en stark internationell innovationsmiljö. Arbetet vi gör med Brunnshög, satsningar på cykel och spårväg samt vårt nära samarbete med universitetet och näringslivet ger resultat, säger han.
– Men nu ska vi inte luta oss tillbaka. Vi ska verka för att bli ännu bättre, men detta erkännande gör att vi vet att vi är på rätt väg, fortsätter Anders Almgren.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev