YIF-tränaren Jerry Hallbäck garanterar fullt fokus i handbollsligan sista omgång på onsdagen. Arkivbild

Fjärdeplatsen ännu inom räckhåll för YIF

YSTAD I takt med att slutspelsfebern ökar har influensafebern börjat dala i YIF-truppen. Inför den viktiga bortamatchen mot Skövde är två spelare plus en tränare tillbaka – och det är bara seger som räknas.

– Om vi vinner och och alla andra resultat går vår väg så kan vi fortfarande bli fyra och därmed slippa bli valda, så det är full fokus på två poäng mot Skövde. Det är absolut inte en match utan betydelse, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck om onsdagens slutomgång i handbollens herrliga.
När Skånskan får tag på honom har han precis kommit ur sjuksängen (han deltog inte på tisdagsträningen).
– Jag har legat sjuk nu tre dagar, men jag har tänkt mig att följa med på matchen. Det är dags att komma på benen igen, så här kan man ju inte hålla på, konstaterar han.

Influensan har grasserat i truppen och senast mot karlskrona var fyra spelare borta.
– Men mot Skövde kommer åtminstone två av dem att vara med.
Johan Dahlin och Linus Andersson är på benen igen medan Lukas Sandell och Jonathan Svensson stannar kvar i sjuksängen.
– Det gick bra trots sjuka spelare ändå mot Karlskrona och gör vi en liknande prestation i Skövde så ska det kunna gå bra där också. Men det är klart att det håller inte i längden att ha spelare borta, till slutspelet vill man gärna ha alla friska, betonar Jerry Hallbäck.
Vilket lag YIF kan komma att få möta i kvartsfinal är än så länge skrivet i stjärnorna och omöjligt att spekulera kring enligt lagets tränare:
– Om tabelläget fortfarande ser ut som i dag efter sista omgången så får man ju vänta och se vilka som väljer oss, eller om vi blir kvar till sist. Det är bara att gilla läget.

Av naturliga skäl är det egentligen bara IFK Kristianstad man vill undvika, precis som alla andra…
– Men så är det ju. Tabellen ljuger inte när det gäller Kristianstad och vi har bara tagit en poäng mot dem under säsongen.
Kanske ligger det dock närmare till hands att YIF får möta antingen HK Malmö eller Lugi i kvartsfinalerna.
– Så är det nog och där spelar det ingen större roll för oss vilket det blir i så fall mellan de lagen. Vi har två segrar under säsongen mot både Malmö och Lugi och har ju mött båda i kvartsfinalspel tidigare.
– Men det känns inte särskilt meningsfullt att spekulera. Nu äker vi till Skövde och gör allt vi kan för att bli fyra så får vi se sedan, avrundar Jerry Hallbäck.

Sport i dag

Sportresultat