Conrad Lugauer tog en dubbel på lunchtravet

TRAV Conrad Lugauer blev dubbelsegrare på Jägersros lunchtrav.
– Vi stora förväntningar på den här hästen, sa han om Spartak Face.

Det är alltid lika roligt vid den här årstiden att se nya, talangfulla hästar komma ut ur stallvärmen, och göra sina första lopp i karriären.
Fyraårige Spartak Face tog sin andra raka seger, och Conrad Lugauer hymlar inte om att han har ett stjärnämne.
– Det här är en häst som har visat mycket i träning, och man vågar köra kaxigt med honom i loppen. Jag tror att han får en bra karriär, förklarar ”Conni”.
Den tyske Jägersrotränaren fick även vikariera för Johnny Takter som kusk på tisdagen. Takter skulle nämligen på kvällen köra i V64-omgången på Solvalla var tanken.

Men när tävlingarna i all hast flyttades frpn en regntung huvudstadsbana till Mantorpstravet i Östergötland, så tvingades Takter att lämna återbud till lunchtravet och kasta sig in i en bil till Mantorp i stället.
Lugauer fick därför ta hand om tömmarna bakom amatörtränade Champion Melon, och han körde ett helt perfekt disponerat lopp. Det blev seger i en rafflande upploppsduell mot Am I Wrong och Tommy Karlstedt.
– Hästen har visat toppform, och med en riktig kusk, så vet jag att vi är med där framme och nyper dem, säger amatören Ulf Bergström, som sågade sin egen körning i förra loppet med Champion Melon.
Vi varnade kraftigt för Lars Brindeborgs nyförvärv Legend Brodde i våra förhandstips i tidningen. Sjuåringen vann också för Stefan Söderkvist, som körde i Johnny Takters frånvaro.
Legend Brodde gick starkt över upploppet, och han plockade ned en så pass bra travare som Just Wait And See, som gästkördes av christoffer eriksson.

Mellan jul och nyår skrällde Åbyamatören Daniel Karlsson på Jägersros lunchtrav från ett hopplöst läge med D.J. Star till 72 gånger insatsen.
Nu var det dags igen.
Daniel Karlsson satte dit D.J. Star från ett tolftespår över korta hävken till det glada segeroddset 51 gånger insatsen.
– Jag är inte överraskad, utan vi blir ofta bortglömda av tipsexperterna och spelarna, förklarar Daniel Karlsson.
– Vi satt fast med krafter sparade senast på V75 i Halmstad, och de hade han nytta av i dag i stället, påpekar han.
Bakom vinnaren D.J. Star gick Jenny Anderssons duo Red River Broline och Completely Perfect in som tvåa och trea.
Peter Ingves och fidusen Vikings Preacher ledde hela vägen, och satte därmed punkt för en svårfångad V4-rad, som belönades med 69 126 kronor.

Sport i dag

Sportresultat