MFF:s Andreas Aalen Vindheim och Blåvitts Victor Wernersson i lördagens kvartsfinal i svenska cupen på Malmö IP. Foto: Andreas Hillergren/TT

Tungt besked för Vindheim

FOTBOLL MFF-backen Andreas Vindheim missar cupsemifinalen mot Östersund.
– Han är borta från spel i minst ett par veckor, förklarar fysioterapeuten Jesper Robertsson.

Efter MFF:s måndagsträning på en regntung plan nio vid stadionområdet, så var klubbens fysioterapeut det hetaste villebårdet för reportrarna som följt träningen.
Alla ville vetat statusen på de tre spelare, som fick kliva av planen i lördagens cupkvartsfinal mot IFK Göteborg.
Jesper Robertsson gav mest lugnande besked på måndagen. Fem av spelarna på den digra skadelistan är på väg tillbaka i träning.

För Andreas Vindheim är läget däremot mer dystert. Norrmannen, som går en tuff kamp om högerbacksplatsen med Eric Larsson, utgick i slutminuterna på det stenhårda konstgräset på Malmö IP.
– Han landade olyckligt på knäet. Det var inget fult i situationen, utan Andreas hade maximalt missflyt, kan man säga. Han fick en påverkan på den bakre ledkapseln i knät, förklarar Jesper Robertsson.
Minst två veckor blir han borta. Men det kan bli längre än så. Vindheim ska genomgå en magnetröntgen på onsdagen, innan några nya besked kommer från MFF.

Arnor Traustason linkade av planen redan efter 54 minuters spel mot Blåvitt.
– Det visade sig att han bara har en ytlig blödning i foten, och jag tror att han är disponibel till på lördag, förklarar Robertsson.
Även nyckelspelaren Oscar Lewicki kan hinna bli spelklar. Innermittfältaren fick känningar i vänstra ljumsktrakten i andra halvlek mot Blåvitt.
– Vi tar det dag för dag med honom. Samma sak gäller Franz Brorsson, som har besvärats aven känning i baksidan av låret. Klarare besked än så kan jag inte lämna just nu, förklarar MFF:s fysioterapeut.
Även Pavle Vagic är på väg tillbaka efter sina skadeproblem, och lär dyka upp på träningarna senare i veckan.

MFF:s matcher på konstgräset på Gamla IP har kostat på. Men det kunde ha varit värre.
– Planen är stenhård och stum, det finns ingen dämpning alls. Det räcker med att bara gpå den för att känna det, säger Jesper Robertsson.
MFF:s cupsemifinal mot Östersund FK spelas på Jämtkraft arena klockan 18.15 på lördag.
Prognosen är att den avgörs i åtta minusgrader i ett snöigt Jämtland.

Läs mer:

Sport i dag

Sportresultat