Coop Stadion vill gärna vara kvar vid Stadiongatan. Malmö stad har byggplaner för området och Coop och Malmö stad har en dialog om området.

Inga nya Coopbutiker på gång

MALMÖ Coop stänger sin butik i Burlöv och i Malmö finns det planer på att bygga bostäder där butiken vid Stadiongatan ligger.
Trots osäkerheten är det inte klart med några nya etableringar i vare sig Malmö eller Burlöv.

Butiken på Burlöv center kommer att stänga till sommaren. Anledningen är dålig lönsamhet och att man inte kommit överens med fastighetsägaren om hyresnivån. Coop hoppas ändå kunna finnas kvar i Burlöv.
– Vi är ytterst angelägna om att finnas i Burlöv och för en positiv dialog med både kommunen och fastighetsägare. Det finns dock inga påskrivna avtal i dagsläget, berättar Martin Runquist som är försäljnings- och driftchef för Coop marknadsområde syd.

Butikskedjan Coop har tidigare haft planer på en ny butik i närheten av köpcentret Emporia i Malmö. Nu verkar de planerna ha lagts på is.
– Vi har inga etableringsplaner kring Emporia i nuläget. Det betyder dock inte att det inte finns intresse eller att det i framtiden kan komma att bli aktuellt igen, fortsätter Martin Runquist.
För Coop Stadion vid Stadiongatan ter sig framtiden oviss. Malmö stad har planer på att bygga bostäder på området Det är dock inte Malmö stad som äger marken.

Även oppositionen i Malmö bestående av M, L, KD och C har presenterat en vision som går ut på att bygga bostäder där Coop i dag har butik och parkeringsplats.
– Hyresavtalet är inte uppsagt och det finns inga beslut om plan för området utan endast förslag. Vi har påbörjat en dialog med kommunen om detta men det finns i dagsläget inte något konkret att ta ställning till, konstaterar Martin Runquist vidare.
– Vi trivs i våra befintliga lokaler och vill definitivt finnas kvar med en stor butik i området. Vi stänger inga dörrar utan lyssnar lyhört till hur kommunen vill utveckla området. Oavsett om vi ska vara kvar i befintlig lokal eller i annat läge och lokal så ser vi positivt på en utveckling av stadsdelen.

Han konstaterar att man vet för litet i dagsläget för att kunna utveckla tankarna mer än så.
I Malmö finns också en butik på Jägersro center. Här håller man på att planera för en ombyggnad tillsammans med fastighetsägaren.

Läs mer:

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev