Peter Rugarn när han debuterade som vikarierande ordförande i kommunfullmäktige 2014. Arkivbild

Mister KD åter i topp på partiets lista

Kävlinge Man kan med fog kalla honom Mister KD i Kävlinge. Peter Rugarn var med och startade partiet lokalt år 2000, och har suttit i fullmäktige sedan dess.
Nu toppar han åter partiets lista inför valet i höst.

– Det låter lite pompöst tycker jag, säger Peter Rugarn själv om epitetet Mister KD
Han är ofta de små ordens man. Förhäver varken sig själv eller partiet om det inte finns fog för det. När han ska beskriva vilka frågor partiet drivit i kommunen framhåller han lagspelet inom alliansen och det som nu är ett kvintettsamarbete.
– Vi har varit med och stöttat många beslut som tagits, och även lagt förslag som blivit konkreta beslut. Även om vi inte alltid syns så mycket så får vi gehör.

Peter Rugarn startade partiet strax efter millennieskiftet tillsammans med en partikollega. Denne försvann dock efter några år för att bli dokusåpakändis i Stockholm.
Kvar har Peter Rugarn stannat. Han tog partiet in i fullmäktige redan 2002, då det fick två mandat. Nu är han på väg in i en femte mandatperiod, och har blivit en respekterat namn. Han innehar bland annat posten som vice ordförande i kommunfullmäktige.
Partiet har också, trots endast ett mandat i fullmäktige, fått plats i flera nämnder, antingen för
ledamöter eller ersättare.
Precis som på riksdagsplanet för Kävlinges lokala kristdemokrater en relativt undanskymd tillvaro. Partiet har 16 medlemmar, varav fem är aktiva och finns med på listan till fullmäktige i höst.

Bland dem återfinns Göran Brandin, som tidigare varit med i partiet. Efter en utflykt till Miljöpartiet är han nu tillbaka.
– Han insåg väl att vår politik är bättre, säger Peter Rugarn.
Men Kristdemokraterna har inte bara varit ett stödparti till Moderaterna och de övriga partierna i kvintetten. När badhusfrågan rasade som mest förra året gick partiet sin egen väg.
– Det är väl den stora frågan där vi inte haft en gemensam åsikt. Vi förordade att badhuset skulle ligga i Löddeköpinge.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev