I samband med festen den 23 februari skallade någon ett fönster så att det krossades. Följden blev att den skyldige fick föras med ambulans till sjukhus, berättar Rolf Stridsberg.Arkivbild

Öppnar för ett slut på ungdomsfester

svedala Efter en fest med oinbjudna gäster och ett våldtäktsfall utesluter inte Börringe Bygdegårdsförening att sluta ge tillåtelse för ungdomsfester.

Fredagen den 23 februari och natten mot lördagen urartade en 20-årsfest på Börringe Bygdegård.
Oinbjudna dök upp och när de försökte ta sig in blev det bråk som följd efter att de nekats inträde. Och under natten till den 24 ska det ha skett en våldtäkt på en flicka under 18 år. En man misstänkt för våldtäkten greps på lördagen men släpptes senare.

Det var dock inte första gången under de senaste månaderna som det varit oroligt på bygdegården.
– På nyår kom cirka 40 objudna gäster, vräkte ner vakterna, gick in och förstörde och tog värdesaker.
– Polis tillkallades även då och kunde köra bort dem som trängt sig in, sa Rolf Stridsberg, ordföranden i Börringe Bygdegårdsförening, i en intervju med SkD den 27 februari.

Föreningen hade ett styrelsemöte den 5 mars och då fattades beslut om att arrangörer av ungdomsfester i fortsättningen måste ha utbildade vakter. Tidigare har vakter krävts, dock inte utbildade.
– Två får det minst vara och händer det något så kan det bli våld mot tjänsteman, säger Rolf Stridsberg som tycker att en sådan lösning skulle kännas säkrare.
Han berättar att föreningen inom kort ska diskutera uthyrning av bygdegården med polisen. Han utesluter samtidigt inte att sluta ge tillåtelse för ungdomsfester.
– Det är ju ingen bra reklam för bygdegården. Vi ska prata med polisen och få deras åsikter.

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev