Branden var fullt utvecklad i flerfamiljshuset på Trädgårdsgatan och många fick evakueras. Läsarbild
Det brinner för fullt på vinden i flerfamiljshuset. Läsarbild

Kraftig brand i flerfamiljshus

Landskrona Det brinner för fullt sedan sextiden på lördagsmorgonen i centrala Landskrona.

Larmet inkom klockan 05.57. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte direkt till flerfamiljshuset för närmare kontroll. På plats visar det sig vara en fullt utvecklad brand och flera trappuppgångar måste utrymmas.

Sammanlagt har 23 personer evakuerats på Trädgårdsgatan på grund av branden.

– Men det ska även finnas ett antal personer som har evakuerats runt hörnet på Prästgatan, antagligen på grund av röken, säger presstalesperson Kim Hild vid Polisens ledningscentral.

Det ska brinna uppe på vinden i fastigheten, som är ett äldre hus, men eftersom det är en fullt utvecklad brand är det är fortfarande oklart var branden har startat.

– I nuläget är branden begränsad. Det finns brandcellsgränser i byggnaden men man kan förstås inte vara säker förrän branden är helt släckt, säger Emma Nordwall, tjänsteman i beredskap vid Räddningstjänsten Skåne nordväst, till SVT Nyheter Helsingborg.

Polisen har spärrat av flera gator i området, vilket kan orsaka trafikstörningar på lördagsförmiddagen då det är mycket folk i rörelse i centrum.

– Det är Trädgårdsgatan, Prästgatan och Södra Långgatan som är avspärrade, men det ser ut som att man börjar plocka bort en del av avspärrningarna nu, säger Kim Hild vid tio-tiden.

 

 

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev