Hundägaren: vakthunden dog av sjukdom

Malmö Flera medier, däribland Skånskan, har rapporterat om en vakthund som blev så illa skadad att den fick avlivas. Men detta stämmer inte, säger hundägaren Magnus Björk på LM Vakthundar.

Händelsen ska ha utspelat sig för flera veckor sedan och det fanns inga tecken på våld, menar hundägaren. Hunden dog troligen av sjukdom och hög ålder.

– För flera veckor sedan var där en hund som fick en stroke eller hjärnblödning, säger Magnus Björk.

Hundvaktföretaget hyr ut hundar till ett företag i Johanneslunst för att skydda mot inbrott och diselstölder.
– När vi hämtar hunden ser vi att det är en hund som mår lite dåligt, den skakade. Då kontaktade jag min veterinär, säger Magnus Björk.

Ganska snart visade hunden tecken på att må allt sämre. Efter att ha rådgjort med veterinären får han beskedet att den troligen har fått en hjärnblödning och behöver avlivas. Det finns inget som väcker misstanken om att hunden skulle ha blivit slagen.
– Vi hittar inga tecken på att någon har varit där, inget inbrott. Vi har kameror längs staketet som inte heller visade något. Och GPS:en på hunden visade inget konstigt.

Historien om den skadade hunden har väckt ilska, enligt Magnus Björk. En ilska som vänts mot honom personligen.
– Jag fick stänga av aviseringarna på Facebook för att så många kontaktade mig. De säger att jag plågar djuren och inte bryr mig om dem, men det är precis tvärtom.

Så hur har missförstånden kring hundens död uppstått?

– För två veckor sedan inträffade det ett inbrott, efter att vi hämtat hundarna. Då blev det ett polisärende. Och i veckan har vi flera gånger upptäckt att någon har kastat in mat till hundarna. Då började jag fundera på om det fanns ett samband.
– Jag sa till polisen: ”hoppas att det inte var någon som skadat hunden”. Men det kan vi ju inte ta reda på. Den är kremerad på Sysav, säger Magnus Björk.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×